Capcom, Denuvo'yu Resident Evil Village'dan Kaldırdı

Capcom, Denuvo'yu Resident Evil Village'dan Kaldırdı

PC'de yayınlanan birçok yeni Capcom oyunu gibi Resident Evil Village, Mayıs 2021'de piyasaya sürüldüğünde herkesin favori korsanlık önleme yazılımı

PC'de yayınlanan birçok yeni Capcom oyunu gibi Resident Evil Village, Mayıs 2021'de piyasaya sürüldüğünde herkesin favori korsanlık önleme yazılımı Denuvo'yu içeriyordu. Ayrıca PC'de yayınlanan birçok yeni Capcom oyunu gibi, DRM sessizce kaldırıldı.

VGC tarafından kaydedildiği üzere, Denuvo'nun Köyden çıkarılması ilk olarak Dark Side of Gaming web sitesi tarafından bildirildi, ardından SteamDB tarafından doğrulandı. "3. Taraf DRM Kaldırıldı - Denuvo Anti-kurcalama, bir günlük makine aktivasyon limiti içinde 5 farklı PC."

Video oyunu korsanlığına bakış açınız ne olursa olsun, Resident Evil Village'ın Denuvo koruması birçok oyuncu için daha temel sorunlara neden oldu ve DRM'nin varlığının oyun performansını ciddi şekilde etkileyebileceğini bildirdi. Bu raporlar, Capcom'un "korsanlıkla mücadele teknolojisini optimize etmek" için tasarlanmış bir Resident Evil Village güncellemesi yayınlamasıyla doğrulandı.

PC sürümlerinin Denuvo ile birlikte paketlenmesi, Capcom'un büyük oyunları için standart bir uygulama gibi görünüyor; Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake ve Monster Hunter World hepsi birlikte piyasaya sürülüyor. korsanlıkla mücadele yazılımı dahildir (bu yazılımların tümü daha sonra kaldırıldı). Ancak Denuvo, alışılmadık derecede uzun bir süre Village'da oyalandı. Oyunun korsanlıkla mücadele yazılımı, piyasaya sürüldükten yaklaşık bir ay sonra kırıldı, ancak Capcom'un Denuvo'yu atması neredeyse iki yıl sürdü. Daha sonra, en azından Capcom, Denuvo'yu geçen Ekim'de Gotham Knights'tan yanlışlıkla eken Warner Bros Games Montreal'in aksine, Denuvo'yu kasıtlı olarak kaldırdı.


Hogwarts Legacy 15 Milyon Sattı ve 1 Milyar Dolardan Fazla Kazandı!
Hogwarts Legacy 15 Milyon Sattı ve 1 Milyar Dolardan Fazla Kazandı!

Warner Bros. Discovery'ye göre Hogwarts Legacy, 15 milyon satışı aştı ve 1 milyar doları aştı. Oyunun en son satış rakamları Cuma günü şirketin 31 Mart