İngiltere, Microsoft’un Activision Satın Alımını Reddetti!

İngiltere, Microsoft’un Activision Satın Alımını Reddetti!

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68,7 milyar dolarlık anlaşma, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA)

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68,7 milyar dolarlık anlaşma, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA) tarafından engellendi. Aylarca 3 milyon Microsoft ve Activision belgesini ve halktan gelen 2.100'den fazla e-postayı analiz ettikten sonra CMA, anlaşmanın "hızla büyüyen bulut oyun pazarının geleceğini değiştirebileceği, inovasyonun azalmasına ve Birleşik Krallık oyuncuları için daha az seçeneğe yol açabileceği" sonucuna vardı.

Microsoft, karara itiraz edeceğini söylüyor, ancak Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma umutlarına bir darbe ve temyiz başarısız olursa şirketin dev anlaşmasını kapatmasını büyük olasılıkla engelleyecek.

CMA, "Microsoft, bulut oyun hizmetlerinde güçlü bir konuma sahip ve CMA'nın elindeki kanıtlar, Microsoft'un Activision'ın oyunlarını kendi bulut oyun hizmetine özel hale getirmeyi ticari olarak faydalı bulacağını gösterdi" diyor.

CMA, Microsoft'un küresel bulut oyun hizmetlerinin yaklaşık yüzde 60 ila 70'ini kontrol ettiğini ve Call of Duty, Overwatch ve World of Warcraft üzerindeki kontrolün eklenmesinin Microsoft'a bulut oyun pazarında önemli bir avantaj sağlayacağını tahmin ediyor.


Cyberpunk 2077'ye Yeni Oyun Yönetmeni Geldi
Cyberpunk 2077'ye Yeni Oyun Yönetmeni Geldi

GI.biz'in bildirdiğine göre Gabriel Amatangelo Cyberpunk'ın 2077 yeni oyun direktörü olacak.