Rockstar Games, Yükleme Sürelerini Azaltan Modçuya 10 bin $ Ödeme Yaptı!

Rockstar Games, Yükleme Sürelerini Azaltan Modçuya 10 bin $ Ödeme Yaptı!

Grand Theft Auto V'in yükleme süreleri çok uzun. Bu, GTA V için doğruysa GTA Online için daha da doğrudur. Bir mod geliştirici, bu yükleme sürelerini p oranında azaltmanın bir

Grand Theft Auto V'in yükleme süreleri çok uzun. Bu, GTA V için  doğruysa GTA Online için daha da doğrudur. Bir mod geliştirici, bu yükleme sürelerini %70 oranında azaltmanın bir yolunu keşfetti ve görünüşe göre Rockstar bunu fark etti - neyse ki, bu sefer mesele sadece söz konusu modu kapatmak değil. Bunun yerine, bu yükleme süresi düzeltmesi yaklaşan bir yamada resmi olarak uygulanıyor.

En temel terimlerle, t0st, GTA Online yüklenmeye başladığında tek iş parçacıklı bir CPU darboğazı olduğunu ve oyunun, var olması için fazla bir nedeni olmayan bir JSON dosyasından gereksiz bilgileri okuyarak yaşlar harcadığını bildirdi. Orijinal bulgularında t0st şunları yazdı: "Bu bir şekilde Rockstar'a ulaşırsa: sorunları tek bir geliştiricinin çözmesi bir günden fazla sürmemelidir. Lütfen bu konuda bir şeyler yapın.”

Bu gönderiye yapılan yeni bir güncellemede t0st, normalde yalnızca büyük güvenlik sorunları için kullanılan Rockstar'ın ödül programı aracılığıyla "az önce 10 bin dolar kazandığını" söylüyor. t0st, "Daha fazla teknik ayrıntı istemeye çalıştım ama hiçbir şey söyleyemediler" diye ekliyor.

Rockstar'ın kendisi bu durum için şunları söylüyor: "Kapsamlı bir araştırmadan sonra, t0st oyuncusunun aslında oyun kodunun GTA Online'ın PC sürümünün yüklenme süreleriyle ilgili iyileştirilebilecek bir yönünü ortaya çıkardığını doğrulayabiliriz. Bu araştırmaların sonucunda, gelecek oyun güncellemesinde uygulanacak bazı değişiklikler yaptık."