League of Legends 13.5 Yama Notları

League of Legends 13.5 Yama Notları

Selam kedi severler! 13.5 Yaması karşınızda ve kedimizin avlanma vakti geldi! Bu haftaki yamamızda dört gözle beklenen Yuumi yenilemesi,

13.5 Yama Notları

Selam kedi severler! 13.5 Yaması karşınızda ve kedimizin avlanma vakti geldi!

Bu haftaki yamamızda dört gözle beklenen Yuumi yenilemesi, profesyonel düzeydeki orantısız gücünü hafifletmeye yönelik birkaç Azir düzenlemesi ve hem durmadan haritayı dolaşan orta koridor şampiyonlarına hem de karşı orman taktiğine yönelik bazı güçlendirmeler yer alıyor. Diğer yandan kule molozlarının kaldırılması dahil birkaç ARAM değişikliği, şampiyon bedellerinde değişiklikler ve 32-bit istemci desteğimizin ne zaman sonlanacağına dair duyuru da bu yamada bulunuyor.

Her zamanki gibi okuduğunuz için teşekkürler ve Vadi'de görüşmek üzere!

 

Yamada Öne Çıkanlar

Bozulmuş Yemin Cho'Gath, Bozulmuş Yemin Miss Fortune, Bozulmuş Yemin Nocturne, Bozulmuş Yemin Rakan, Bozulmuş Yemin Riven, Bozulmuş Yemin Vladimir, Bozulmuş Yemin Xayah ve Prestij Bozulmuş Yemin Miss Fortune 9 Mart 2023'te çıkıyor.

 

Şampiyonlar

Yuumi

Yuumi yenilendi, tüm yetenekleri düzenlendi.

 

 Yeni yetenekler, sevimli görsel efektler ve kedi dostumuzun başını ağrıtan bazı temel sorunlara yönelik çözümlerle 13.5 Yaması'nda Yuumi'yi yeniliyoruz. En büyük değişikliği pasifi En İyi Arkedişim. Bu yetenek sayesinde Yuumi takım arkadaşlarıyla özel bir bağ kuruyor ve sonunda bir tanesi EN İYİ ARKADAŞI oluyor. Bu arkediş, ona yapışık kaldığı sürece Yuumi'nin yeteneklerini güçlendiriyor. Buradaki hedefimiz Yuumi için koridor aşamasının önemini arttırmak. Özellikle de hedef alınamaz hale gelip bir yandan da oyun boyu diğer efsuncular kadar güçlenebildiği için bunu yapmamız gerekiyordu. Yine de bu mekaniği oyun esnasında değiştirebileceğiniz bir bağ halinde tuttuk çünkü kediler zaten önlerine gelene kuyruk sallayan canlılar. Ayrıca bir şeyler ters giderse oyun boyu eliniz kolunuz bağlı kalmadan arkedişinizi değiştirebilmenizi istedik.

 

Pasifi dışındaki yeteneklerinde de birkaç değişiklik yaptık. Örneğin önceki hallerine kıyasla iyileştirme yeteneğini çatışmaya, güçlendirmelerini de nişancılara yönelik hale getirdik. Bu değişikliklerle birlikte Yuumi'nin koridor partnerini yüzüstü bıraktığı ve güçlü kuvvetli eli ağırların peşine düştüğü sinir bozucu durumları azaltmayı hedefledik.

 

Bu yenilemenin Yuumi'nin tüm sorunlarını çözdüğünü kedinlikle söyleyemeyiz ama yine de onun hem çoğu oyuncu için daha iyi bir konumda hem de profesyonel düzeyde daha az baskın olmasını sağladığımızı umuyoruz. 

Taban nitelikler

CAN BÜYÜME ORANI: 84 ⇒ 69

TABAN MANA: 400 ⇒ 440

Pasif - En İyi Arkedişim

YENİTABAN ZIRH: Yuumi'nin şampiyonları etkileyen saldırıları ve yetenekleri kendisini iyileştirir ve takım arkadaşları için bir iyileştirme yükü biriktirir. Sonraki 4 saniye içinde bir takım arkadaşına yapışırsa onu da iyileştirir. Yapışık haldeyken bu etki otomatik olarak gerçekleşir.

YENİHAYAT ARKADAŞLARLA GÜZEL: Yuumi yapıştığı takım arkadaşı bir şampiyon katlettiğinde veya minyon biçtiğinde onunla arkadaşlık kazanır. Her takım arkadaşıyla arasında farklı bir arkadaşlık puanı vardır. En iyi arkadaşına yapıştığında Yuumi'nin yetenekleri ilave etkiler kazanır.

BEKLEME SÜRESİ: 1-11. seviyelerde 20-10 saniye

İYİLEŞTİRME MİKTARI: 1-18. seviyelerde 25-110 (+%15 YG)

TIRMALAYAN PASİF: Yuumi'nin pasifi kullanıma hazırken normal saldırı menzili 50 artar.

Q - Sinsi Atış

YETENEK AÇIKLAMASI: Yuumi isabet ettiği ilk rakibi yavaşlatan bir atış yapar. Yuumi bu yeteneği yapışık haldeyken kullanırsa atışı kısa süreliğine kontrol edebilir. Ardından atış güçlenerek büyük ölçüde hızlanır ve rakipleri daha fazla yavaşlatır.

EN İYİ ARKADAŞ İLAVESİ: Bu yetenek her zaman güçlendirilmiş yavaşlatma uygular ve rakip şampiyonlara isabet ettiğinde Yuumi'nin takım arkadaşına 5 saniyeliğine 10/12/14/16/18/20 (+%10 YG) İsabet Halinde Hasar sağlar. Bu hasar Yuumi'nin takım arkadaşının kritik vuruş ihtimaline bağlı olarak en fazla %75 artar.

BEKLEME SÜRESİ: 7,5/7,25/7,0/6,75/6,5/6,25 saniye

MANA BEDELİ: 50/55/60/65/70/75

HASAR: 60/90/120/150/180/210 (+%20 YG)

YAVAŞLATMA: 1 saniyeliğine %20

EN İYİ ARKADAŞ İLAVESİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ HASAR: 80/140/200/260/320/380 (+%35 YG)

EN İYİ ARKADAŞ İLAVESİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ YAVAŞLATMA: 2 saniye boyunca azalarak %20 olacak şekilde %55/60/65/70/75/80

ATIŞIN GENİŞLİĞİ: 65 ⇒ 60

YENİKEDİ GÖZÜ: Artık Yuumi'nin Q'su isabet ettiği rakipleri açığa çıkarıyor. (Not: Bu etki gizlenmiş rakipleri açığa çıkarmaz.)

W - Sen ve Ben!

KALDIRILDIDEĞİŞKEN KUVVET İLAVESİ: Artık Yuumi ve yapıştığı takım arkadaşı ilave değişken kuvvet nitelikleri kazanmıyor.

KALDIRILDIZAMANSIZ ÇAĞIRMA: Yuumi'nin W'su artık Aery'yi Çağır rünü için olumlu etki olarak sayılmıyor.

EN İYİ ARKADAŞ İLAVESİ: Yuumi takım arkadaşının seviyesine bağlı olarak fazladan %10-20 İyileştirme ve Kalkan Gücü, en iyi arkadaşıysa isabet halinde 3/5/7/9/11 (+%4 YG) İyileştirme kazanır. Bu miktar Yuumi'nin iyileştirme ve kalkan gücüne bağlı olarak artar.

E - Çıldırrr

YENİİYİLEŞTİRME GİTTİ, KALKAN GELDİ: Artık takım arkadaşlarını iyileştirmek yerine onlara kalkan kazandırıyor.

BEKLEME SÜRESİ: 12/11,5/11/10,5/10 saniye

MANA BEDELİ: 80/90/100/110/120

KALKAN GÜCÜ: 90/120/150/180/210 (+%30 YG)

HAREKET HIZI İLAVESİ: Yuumi'nin E'sinin kalkanı etkin olduğu sürece (kalkan kırılana veya 3 saniye içinde azalarak kaybolana dek) takım arkadaşları %20 İlave Hareket Hızı kazanır.

SALDIRI HIZI İLAVESİ: %35 (100 YG başına +%8)

YAPIŞILAN TAKIM ARKADAŞINA YÖNELİK MANA YENİLEMESİ: Yuumi yapıştığı takım arkadaşına 20/24/28/32/36 Mana kazandırır fakat kendi manasını yenileyemez. Bu miktar takım arkadaşının eksik manasına bağlı olarak (%30 ila %80 Eksik Mana) en fazla %100 artar.

YARDIM PATİSİ: E - Çıldırrr yeteneğine özgü bir en iyi arkadaş ilavesi yok çünkü gerçek bir Yuumi tüm takım arkadaşlarını kurtarabilmeli.

Güncelleme notlarının devamını buradan okuyabilirsiniz.



Elden Ring'in Çıkış Tarihi Yepyeni Oynanış Fragmanıyla Açıklandı
Elden Ring'in Çıkış Tarihi Yepyeni Oynanış Fragmanıyla Açıklandı

Elden Ring çıkış tarihi, yeni bir oyun fragmanında açıklandığı üzere 21 Ocak 2022 olarak belirlendi.