Dark & Darker Yapımcıları Hırsızlık İle Suçlandı!

Dark & Darker Yapımcıları Hırsızlık İle Suçlandı!

Kore'nin Seongnam kentindeki bir geliştirme stüdyosu olan Ironmace'in ofisleri, şirketin yaklaşan oyunu MMO Dark and Darker'ın yalnızca yayıncılık

Kore'nin Seongnam kentindeki bir geliştirme stüdyosu olan Ironmace'in ofisleri, şirketin yaklaşan oyunu MMO Dark and Darker'ın yalnızca yayıncılık devi Nexon'dan asset çalmakla kalmadı.

Korea Joongang Daily'nin (Kore'nin JoongAng Ilbo gazetesinin İngilizce versiyonu) bildirdiği gibi, hikaye Ağustos 2021'de, eski bir Nexon geliştiricisinin, bir oyun için "kaynak kodları ve yapıları da dahil olmak üzere binlerce dosyayı" sızdırırken yakalanmasıyla başlıyor.

Nexon'un hukuk ekibi, "Ayrıca, [sanığın] P3 projesinin ekip arkadaşlarına şirketten ayrılmalarını ve dış yatırım kaynaklarına ve daha fazlasına atıfta bulunarak P3'e benzer bir oyun üzerinde birlikte çalışmalarını önerdiğini bulduk."

Bu çalışan, Nexon tarafından hızla kovuldu ancak iki ay sonra, Octoboer 2021'de Ironmace kuruldu. KJD, "20 kişilik P3 ekibinin yarısının Nexon'dan ayrıldığını ve Ironmace'e katıldığını" bildirdi; geliştirici başlangıçta dosyaları sızdırdığı için yakalanıp kovuldu ve ekip Dark and Darker üzerinde çalışmaya başladı.

Nexon'un avukatları, Dark and Darker'ın "büyük oynanış, kurallar ve sanat açısından P3 konseptiyle, bağımsız olarak yapılamayacak çarpıcı benzerliklere" sahip olduğunu ve iddia edilen hırsızlık sonucunda kendi oyunlarının "göremediğini" söylüyor. eski meslektaşlarının etik olmayan eylemleri nedeniyle gün ışığına çıktı”.

 

Profesyönel VALORANT Oyuncusu, Toksiklikten Dolayı Sınırsız Ban Yedi!
Profesyönel VALORANT Oyuncusu, Toksiklikten Dolayı Sınırsız Ban Yedi!

Valorant Pro'su Vilius Malinauskas'ın toksik davranışı, Riot Games'in onun Valorant Challengers East'te yarışmasını kalıcı olarak