Microsoft, Call of Duty’i PS Plus’a Katmak İstiyor!

Microsoft, Call of Duty’i PS Plus’a Katmak İstiyor!

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alarak ilerleme hakkı için mücadelesini sürdürürken, rakip firmalara yapılan tekliflerle ilgili detaylar

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alarak ilerleme hakkı için mücadelesini sürdürürken, rakip firmalara yapılan tekliflerle ilgili detaylar da ortaya çıkıyor. Pazartesi günü Bloomberg'den gelen bir habere göre Microsoft, Sony'ye Call of Duty'yi PlayStation Plus hizmetinin bir parçası olarak satma hakkını içeren bir teklifte bulundu.

Son zamanlarda, Microsoft'un Sony'ye PlayStation platformunun Call of Duty oyunlarını sunmaya devam etmesini sağlayacak 10 yıllık bir anlaşma teklif ettiği kamuoyuna duyuruldu. Şimdi, genel 10 yıllık anlaşmaya ek olarak Bloomberg, anlaşmanın Sony'nin oyunu anonimlik koşuluyla konuşan kaynaklar aracılığıyla PlayStation Plus'ta satma teklifinin götürüldüğü söylendi.

Son zamanlarda Sony, PlayStation Plus aboneliklerinde büyük değişiklikler yaptı. Şirket, geleneksel PlayStation Plus'ı PlayStation Now ile birleştirerek, oyunculara klasik ve daha güncel oyunlar gibi farklı özelliklere erişim sağlayan hizmet katmanlarını tanıttı. Call of Duty'yi eklemek, muhtemelen birçok oyuncuya atılım yapmak ve genellikle yakın zamanda piyasaya sürülen oyunları içermeyen bir hizmete kaydolmak için yeni bir neden verecektir. PlayStation Plus genellikle oldukça uzun süredir piyasada olan oyunlara odaklanıyor.

Sony'ye sunulan 10 yıllık anlaşmaya ek olarak, Microsoft ve Nintendo aslında seriyi Nintendo Switch donanımına getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yaptı. Satın alma inceleme süreci boyunca Microsoft, popüler birinci şahıs nişancı serisinin diğer platformlarda görünmesini engellemeyeceğini belirtti. Bununla birlikte, Sony ve FTC gibi diğerleri, Microsoft'un herkese satıyor gibi göründüğü şeyi tam olarak yemiyor gibi.

Sizce Sony, Microsoft'un teklifini kabul edip Call of Duty'i PlayStation Plus'ta satmalı mı?

Jedi Survivor Mart 2023'te Geliyor!
Jedi Survivor Mart 2023'te Geliyor!

espawn Entertainment'ın Star Wars Jedi: Fallen Order'ın devam oyununa sadece birkaç ay kaldı. Star Wars Jedi: Survivor Steam listesine göre 16 Mart 2023'te gelecek.