Microsoft, Final Fantasy XVI, FFVII Remake'in Sony yüzünden Xbox'a gelmeyeceğini söyledi!

Microsoft, Final Fantasy XVI, FFVII Remake'in Sony yüzünden Xbox'a gelmeyeceğini söyledi!

Twitter kullanıcısı @KoreaXboxnews, Microsoft'un çok sayıda büyük oyunun asla Xbox'a gelmeyeceğini söylediği yasal belgelere girdi.

Bu haber aslında yeni değil, ilk olarak Ekim ayında Microsoft'un İngiltere'nin Rekabet ve Pazar Otoritesi'ne (CMA) yanıtını yayınladığında yayınlandı. Twitter kullanıcısı @KoreaXboxnews, Microsoft'un çok sayıda büyük oyunun asla Xbox'a gelmeyeceğini söylediği yasal belgelere girdi.

"Oyun endüstrisinde tekellik stratejileri nadir değildir ve diğer pazar katılımcıları kendi içeriklerine erişebilir." Microsoft, konsolların her zaman tekelliğe sahip olduğunu savunarak başladı. Bunun konsol alanına asla zarar vermediğini ve aslında ilk etapta nasıl rekabet ettiklerini iddia ettiler.

"Sony ayrıca üçüncü taraf yayıncılarla, Xbox'ın bu yayıncıların oyunlarını dağıtabilecekleri platformlar kümesinden 'hariç tutulmasını' gerektiren anlaşmalar yaptı.

"Bu anlaşmaların öne çıkan bazı örnekleri arasında Final Fantasy VII Remake (Square Enix), Bloodborne (FromSoftware), yaklaşan Final Fantasy XVI (Square Enix) ve yakın zamanda duyurulan Silent Hill 2 remastered (Bloober ekibi) yer alıyor."

Görünüşe göre belirli oyunların Xbox'a asla gelmeyeceğini doğruluyorlar, ancak Microsoft'un bundan nasıl haberdar olduğu veya bu açıklamada doğru olup olmadıkları bilinmiyor.

Yine de, seçili Final Fantasy oyunlarının henüz Xbox'ta yayınlanmadığını düşünürsek onlara inanılabilir. FFVII Remake'in PC gibi başka yerlere çoktan gelmiş olmasına rağmen.

Ayrıca, geliştirici FromSoftware ile birlikte yayınladıkları bilinen bir Sony IP olduğu için Bloodborne'dan bahsedildiğini görmek de garip, ancak o sırada bu ekibe pek sahip değillerdi. Bu nedenle Microsoft, muhtemelen onları şimdilik özel oyunlar yapan bu üçüncü taraf geliştiriciler katmanında görüyor.

Belirtilmesi gereken bir diğer şey de, Silent Hill 2 Remake'in sadece süreli bir ayrıcalık olacağı bildirildi. Bu nedenle, Xbox'a ilk lansmanından bir yıl sonra geliyor olabilir, bu da Microsoft'un hangi oyunların hariç tutulduğunu tartışırken teknik dili karıştırmaya çalıştığını gösteriyor.

Bu sonuçta sadece karışıklık nedeniyle tüketicilere zarar verir. Xbox hayranları beklemeye istekli olabilir, ancak hayranların hala Xbox'a gelmesini umdukları Final Fantasy VII Remake gibi belirli oyunların, geliştiricilerin gelmemeyi seçmesi veya sözleşmeli anlaşmalar nedeniyle asla beklememeside mantıklı.

Tüm bunların doğru olduğunu varsayarsak, bu oyunları seçtikleri konsolda oynamayı umut etmiş olabilecek Xbox hayranları için hayal kırıklığı yaratan bir haber.

Vahşi Batılı Kostümlerinin Çerçeveleri Paylaşıldı!
Vahşi Batılı Kostümlerinin Çerçeveleri Paylaşıldı!

LoL resmi olarak Vahşi Batılı kostümlerinin geri döndüğünü duyurdu. Test sunucularına Vahşi Batılı Rell,Gragas,Yone ve Evelynn eklendikten bir süre sonra etkinliğe özel simgeler ve çerçevelerde mağazaya eklendi.