Sırbistan, Microsoft’un Activision Blizzard Satın Alımını Onayladı!

Sırbistan, Microsoft’un Activision Blizzard Satın Alımını Onayladı!

Microsoft, Activision Blizzard King satın alımı için başka bir bölgeden resmi olarak onay aldı ve Sırbistan bu satın alımı kabul eden en son bölge oldu

Microsoft, Activision Blizzard King satın alımı için başka bir bölgeden resmi olarak onay aldı ve Sırbistan bu satın alımı kabul eden en son bölge oldu. Call of Duty stüdyosunun satın alınması, Microsoft'un anlaşmayı ilk olarak yılın başlarında duyurmasıyla, 2022 boyunca oyun dünyasının en büyük manşetlerinden biri oldu. Microsoft'un hamlesi, Sony'nin Bungie'yi satın alması ve EA Sports gibi stüdyoların etrafında dönen söylentilerle diğer stüdyoların kendi büyük satın alımlarını açıklayacağı için bir zincirleme reaksiyon başlatacaktı. Şimdi Microsoft, satın alma yolunda bir adım daha attı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki milletvekilleri ve kuruluşlar, satın almayla ilgili soruşturma başlattı. Microsoft'un Sony'deki en büyük rakibi, Microsoft'un Call of Duty gibi büyük markaları Xbox'a özel hale getirmesinden korktuğu için satın almaya karşı çıktı.

Reuters'in yeni bir raporu, Sırbistan'ın Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması için "koşulsuz" onay verdiğini ortaya koydu. Sırbistan'ın onayının, geçtiğimiz günlerde Brezilya ve Suudi Arabistan'ın satın alma işlemini imzalamış olması nedeniyle harekete destek veren diğer iki bölgenin ardından geldiği bildiriliyor.

Ghost of Tsushima Director's Cut PS4 ve PS5 için Duyuruldu!
Ghost of Tsushima Director's Cut PS4 ve PS5 için Duyuruldu!

Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Sucker Punch Productions, hem PS4 hem de PS5 için Ghost of Tsushima Director's Cut'ı duyurdu.