Cyberpunk 2077 Sorunları CD Project’in Kazancını Düşürdü

Cyberpunk 2077 Sorunları CD Project’in Kazancını Düşürdü

Şirket, oyunun iyileştirilmesiyle ilgili maliyetlerin son çeyrekte karlılığı etkilediğini söyledi.

Şirket, oyunun iyileştirilmesiyle ilgili maliyetlerin son çeyrekte karlılığı etkilediğini söyledi.

111 (14) 

Başlangıç ​​olarak, CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin PlayStation 5 ve Xbox Series X|S için yeni sürümünde "sıkı çalışmaya" devam ediyor ve 2022'nin ilk çeyreğinde (Ocak-Mart) piyasaya sürülmeye hazır olacağını belirtiyorlar. Polonyalı geliştirici ayrıca, tüm platformlarda Cyberpunk 2077 için "büyük bir güncellemenin" bu süre zarfında yayınlanacağını söyledi.

The Witcher 3: Wild Hunt'ın PS5 ve Xbox Series X|S sürümü de geliştirme aşamasında! Oyunun, daha önce, Q2 2022'de (Nisan-Haziran) piyasaya sürüleceğini söylenmişti.

1111 (4)

Bir Cyberpunk 2077 genişleme paketi de geliştirme aşamasında, ancak CD Projekt, ne zaman piyasaya sürüleceğini söylemedi. Ancak şirket, genişleme üzerinde çalışan geliştirme ekibinin boyutunu artırmaya devam ettiğini gösteren bir grafik gösterdi.

1 (5)

CD Projekt kısa süre önce Digital Scapes ve The Molasses Flood'u satın alarak sırasıyla CD Projekt Vancouver ve CD Projekt Boston’ı oluşturdu. Bu ekiplerin ne üzerinde çalıştığına dair henüz bir bilgi yok.

Rakamlar açısından, CD Projekt üçüncü çeyrek için geçen yılın aynı dönemine göre %40'tan fazla artışla 144 milyon PLN gelir elde etti. Ancak toplam kâr 23.4 milyon PLN'den 16 milyon PLN'ye düştü. Şirket, düşüşün kısmen, zorlu lansmanından sonra Cyberpunk 2077'nin güncellenmesi ve iyileştirilmesi ile ilgili harcamalara ve geliştirme döngülerinin başında olan yeni projelerdeki "keşif çalışmalarını" kapsayan maliyetlere harcanacağını söyledi.

1-2

İleriye baktığımızda, CD Projekt 2021'in dördüncü çeyreğinde zorlu bir karşılaştırmayla karşı karşıya kalacak . RPG tarihinde ticari olarak en başarılı lansmanlardan birine sahip olan Cyberpunk 2077'nin lansmanı sayesinde CD Projekt, 2020'nin 4. çeyreğinde gelirinde büyük bir artış gördü (sorunlara ragmen). Aşağıdaki grafik, Cyberpunk 2077'nin lansmanının CD Projekt'in alt satırında ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Cyberpunk 2077'nin sorunlarına rağmen, CD Projekt , önümüzdeki yıllarda satabilmesi için oyunu geliştirmeye ve genişletmeye kararlı. Oyun şu anda Sonbahar İndirimi kapsamında Steam'de %50 indirimli!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dc Universe Online Yapımcıları, Marvel MMO Oyunu Yapıyor

UYGUN FİYATLI KODLAR ve DAHA FAZLASI İÇİN BURADAN SİTEMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

 

LoL'ün Sıradaki Şampiyonu Smolder'dan İlk Video Geldi!
LoL'ün Sıradaki Şampiyonu Smolder'dan İlk Video Geldi!

LoL'ün sıradaki Saldırı Gücü Taşıyıcısı olacak olan Smolder duyuruldu