NVIDIA, RTX Super Resolution Özelliği Tanıtıldı!

NVIDIA, RTX Super Resolution Özelliği Tanıtıldı!

NVIDIA RTX Video Süper Çözünürlüğü, yapay zekayı kullanarak videoları 4K'ya yükseltecek! Özelliğin Şubat 2023'te gönderilmesi planlanıyor.

NVIDIA RTX Video Süper Çözünürlüğü, yapay zekayı kullanarak videoları 4K'ya yükseltecek!
Özelliğin Şubat 2023'te gönderilmesi planlanıyor.


NVIDIA, Ekim 2022'de Edge ve Chrome'a RTX Süper Çözünürlük desteği ekledi, ancak ilk 530.xx GPU sürücüsü çıkana kadar etkinleştirilmeyecek.
Biliyorsunuz ki NVIDIA'nın GPU'ları yalnızca oyun oynamak ve yaratıcı işler için değil. Şirket, en yeni RTX grafik kartlarına sahip PC'lere yeni özellikler eklemeye devam ediyor. NVIDIA Broadcast, en yeni NVIDIA donanımını kullanıyorsanız görüntülü aramaları ve sesli aramaları geliştiriyor. Yakında, RTX 30 serisi ve RTX 40 serisi GPU'ları olanlar da izledikleri videoların kalitesini yükseltebilecekler.

CES 2023 sırasında NVIDIA, RTX Video Süper Çözünürlük adlı yeni bir özelliği duyurdu. Yapay zekayı kullanarak videoyu 4K'ya kadar yükseltebiliyor. Bir demo videosu (aşağıda gösterilmektedir), bir YouTube videosunda iş başında olan teknolojiyi göstermektedir.

Bu klibin sonuna doğru NVIDIA, RTX Video Süper Çözünürlüğünün Şubat 2023'te Chrome ve Edge'e geleceğini belirtiyor.

 

NVIDIA, PC Gamer'a RTX Video Süper Çözünürlüğünün videoları 360p ve 1440p arasında herhangi bir yerden yükseltebileceğini açıkladı. Araç, 144 Hz'e kadar yenileme hızına sahip videolarla çalışacak.

Özelliği kullanmak için bir PC'nin RTX 30 serisi veya RTX 40 serisi GPU'ya sahip olması gerekiyor.

Twitter kullanıcısı Dennis Martin Herbers, NVIDIA RTX Video Süper Çözünürlüğünün çıkış tarihini açıklamaya yardımcı olabilecek bazı ipuçları verdi . NVIDIA'nın bu özellik için desteği Ekim 2022'de Chrome ve Edge'e eklediğine dikkat çektiler. RTX Video Süper Çözünürlüğü, Herbers'in "yakında" olduğunu söylediği ilk 530.xx GPU sürücüleri ile etkinleştirilecek.

Yükseltme, güçlü donanıma sahip sistemler için daha yaygın hale geliyor. NVIDIA DLSS, destek oyunlarının kare hızını ve görsel doğruluğunu artıyordu. Şimdi, NVIDIA yapay zeka teknolojisini standart videolara getiriyor.

Arş Hükümdar'ları LoL'e Geri Dönüyor!
Arş Hükümdar'ları LoL'e Geri Dönüyor!

LoL'ün sıradaki kostüm serisini merakla beklerken, hata sonucu internete bir sonraki etkinliğin kapak resmi sızdı.Gelen bu sızıntıya göre, LoL'ün bir sonraki kostüm serisi Arş Hükümdarları olacak. Topluluk içinde çok popüler olmasa dahi büyük bir etkinlik hazırlamışlar gibi duruyor