Sony, Erişilebilirliği Yüksek Yeni Kontrolcüsünü Tanıttı!

Sony, Erişilebilirliği Yüksek Yeni Kontrolcüsünü Tanıttı!

CES 2023 sırasında Sony, PlayStation 5 için Project Leonardo'yu duyurdu. Kontrolcü, özelleştirilebilir bir erişilebilirlik denetleyici kiti olarak

CES 2023 sırasında Sony, PlayStation 5 için Project Leonardo'yu duyurdu. Kontrolcü, özelleştirilebilir bir erişilebilirlik denetleyici kiti olarak tasarlandı.

Yeni kumanda, geleneksel kumandaları kullanmayı zorlaştırabilecek engelleri olan oyuncular için tasarlandı. Kullanıcılar, denetleyiciyi ihtiyaçlarına ve tercihlerine uyacak şekilde özelleştirebilir.

Düğmeleri hareket ettirebilme özelliği var ve başka bir Project Leonardo denetleyicisine, hatta standart bir PlayStation 5 denetleyicisine bağlayarak denetleyiciyi özelleştirme imkanı veriyor.

Fiziksel özelleştirmenin ötesinde, kullanıcılar ayrıca her düğmeyi gerçekleştirmek istedikleri bir işleve ayarlayabilecekler. Örneğin, bir düğmenin hem L2 hem de R2 düğmesine aynı anda basılmış gibi davranması için ayarlanabileceğini belirtiyorlar.

Bu yeni denetleyici, Sony'nin yakın zamanda duyurulan ve bu ayın sonlarında 199 $ fiyatla çıkması beklenen diğer denetleyicisiyle birlikte satışa sunulacak.

 

Horizon Forbidden West 2022'ye Ertelendi
Horizon Forbidden West 2022'ye Ertelendi

Sony, birden fazla rapora göre PlayStation'a özel Horizon Forbidden West'i 2022'ye erteledi.